Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
FILOSOFIENATUURLIJKE WIJNEN BEGRIJPEN IS EEN KEUZEBij ons is de waardering voor natuurlijke wijnen ook niet vanzelf gegaan. In de afgelopen dertig jaar hebben we veel onhandige en geoxideerde pogingen geproefd. Maar ook geniale wonderen waar het gevoel van terroir perfect is vastgelegd en zelfs duidelijker is dan het druivenras. Veel conventionele of industriële wijnen worden speciaal gemaakt voor de wijncriticus en de consument met een veel te dikke laag make-up. Natuurlijke wijn is eenvoudig, zonder opsmuk en zonder pretenties en geen confectie van druivensap op smaak gebracht met externe factoren Wijn is een product van de natuur Wijn is een product van de natuur. Als je de subtiele accenten van deze wijnen naast elkaar proeft worden de hoogtepunten van hun identiteit en afkomst niet alleen benadrukt maar bespringt je ook een onbeschrijfelijk gevoel en krijg je een meer dan duidelijk en positief beeld van hun terroir. Het is een onmiskenbaar feit, dat deze vaak in uiterst kleine hoeveelheden gemaakte wijnen een sensationele aromatische finesse en een adembenemende ethische puurheid bezitten die superieur is aan dezelfde soort die wel met zwavel gebotteld is. Bij de conventionele of industriële vinificatie wordt veel zwavel toegevoegd omdat voor hen het risico te groot is. De meeste natuurlijke wijnmakers gebruiken een homeopathische doses die geen afbreuk doet aan de wijn en sommigen gebruiken helemaal geen zwavel. Dat zijn de wijnen die vaak aanwakkeren tot polemiek omdat ze het gevolg zijn van teveel twijfel maar meestal ook van onwetendheid. Het zal duidelijk zijnHet zal duidelijk zijn dat natuurlijke wijnmakers zich niet richten op supermarkten, high-street winkels, wedstrijden of Internationale proeverijen en dat ze hun wijnen liever zo dicht mogelijk bij huis verkopen in wijnbars in Parijs in plaats van aan wijnhandelaren. Natuurlijke wijn is geen massaproduct en is niet zichtbaar in de markt. Maar er is wel een groeiende groep gepassioneerde ( vooral jonge) vignerons die natuurlijke wijnen willen maken voor een kleine kern van liefhebbers die de spanning en uitdaging van deze wijnen weet te waarderen en de uitgesproken aardse, rustieke, vlezige, wilde, unieke, kruidige, mineralige en soms ciderachtige maar vooral voedselvriendelijke smaken aanbid. Ik denk dat we allemaal moeten leren ons minder druk te maken over de kleur, de helderheid en het etiket en ons meer moeten interesseren voor wat er in de fles zit. Natuurlijke wijnen begrijpen is een keuze. Natuurlijke wijn bevat ideeën Natuurlijke wijn bevat ideeën en wordt gezien als het resultaat van een creatief proces bevrijd van synthetische chemicaliën, van wettelijk bepaalde herkomstbenamingen, van grote distributienetwerken, van gidsen en medailles voor papa's, kortom bevrijd van de ellenlange tunnel van de wijnindustrie. Natuurlijke wijn zou een schoolvoorbeeld kunnen zijn voor ambachtelijke creaties in alle disciplines en ons van het overmatige hyperverbruik in onze samenleving kunnen bevrijden. Waarom niet? Een nieuwe revolutie? Het tijdperk van een triomf? Die van onze maag? Of die van onze voorouders toen wijn nog geen technologische uitvinding van de moderne wetenschap was en zich wel vaker op 'het randje' bevond. net binnen de limiet blijft Omdat u natuurlijk helemaal niet begrijpt waar het over gaat start ik graag onmiddellijk. Met 'het randje' bedoel ik het niveau volatiele aciditeit dat vaak kenmerkend voor zwavelloze wijnen is en altijd net binnen de limiet blijft. Jaren geleden in Parijs kreeg ik de kans om deze wijnen te proeven en die kans heb ik niet laten gaan. Deze wijnen zijn zo energiek dat we 'het randje' er graag bijnemen. Het test Lab dat met een waslijst aan gegevens komt zou 'het randje' direct corrigeren met onaangename middelen die in hun norm passen maar dat willen gezonde wijnmakers natuurlijk niet. Zij die dit wel doen gaan om verrassingen te voorkomen voor zekerheid maar vergeten dat een wijn die met rust gelaten wordt ongelooflijk veel meer te bieden heeft.
Save the world drink natural wine |